Cloud

De cloud is niet meer weg te denken uit het ICT-landschap. Wij adviseren u graag wat voor u de ideale oplossing is. Wij faciliteren alle mogelijke varianten afhankelijk van uw wensen en behoeften.

Cloudoplossingen zijn geen doel maar een middel. Of uw bedrijf gebaat is bij een cloudoplossing hangt onder andere af het type bestanden dat wordt gebruikt (grootte, type en veiligheidseisen) maar zeker ook hoe het bedrijf georganiseerd is. Welke applicaties worden er gebruikt , is er sprake van meerdere vestigingen, zijn de medewerkers vaak onderweg of werken ze vaak huis?

Wij bieden een volledig assortiment clouddiensten, zoals Microsoft 365 (waaronder Exchange Online, OneDrive en Sharepoint), Google Workplace of andere oplossingen. Indien nodig of gewenst kunnen wij ook een Private cloud inrichten voor het hosten van websites, databases of applicaties. Of een mengeling hiervan, de zogenoemde hybride cloud oplossingen. Hierbij maakt u gebruik van clouddiensten samen met uw eigen oplossing(en) op locatie. In veel gevallen is er ook een koppeling mogelijk tussen de online- en on-premise systemen zodat deze naadloos samen werken.

Veel mensen denken dat met een clouddienst er geen back-up meer nodig is, want de gegevens staan tenslotte “in de cloud” en zijn altijd beschikbaar. Dit is echter niet gegarandeerd door de diverse partijen die clouddiensten leveren. U bent uiteindelijk altijd zelf verantwoordelijk voor de bescherming tegen dataverlies. Een cloud back-up kan uw bedrijfszekerheid vergroten en de hersteltijd van data aanzienlijk verkorten. Ook als u volledig in de cloud werkt is een back-up van groot belang om dataverlies te voorkomen.

Wij bieden een oplossing op maat waarbij ook de veiligheid wordt gewaarborgd.

Contact openemen?

Wil je meer weten of even sparren met ons?
Bel ons dan op 023 - 71 14 509 of vul het formulier hiernaast in.

© 2024 Ronin-ICT, All Rights Reserved